Puzzelstukjes, Foto via: Olga Berrios / Flickr (bewerkt)

BARENDRECHT – Ook druk aan het puzzelen tijdens deze tweede lockdown, maar eigenlijk wel toe aan een nieuwe puzzel? Brechje Koster: “Laten we elkaar helpen en onze puzzels ruilen. Dat kan bij de puzzel-ruil-bank, in groengoed-winkel Oermensjes in Barendrecht.

Tijdens de openingsmomenten van Oermensjes aan de Middeldijk in Barendrecht ben je van harte welkom om jouw (complete en onbeschadigde) puzzel om te komen ruilen.

Puzzel ruilen

In de speciale kast mag je een nieuwe puzzel uitkiezen. Alle puzzels zijn welkom; voor kinderen en voor volwassenen; met insteekstukjes tot landschappen van 1000 stuks. Zo zorgen we met elkaar voor een gevarieerd aanbod in de Puzelbank. In iedere puzzel komt een reisdagboekje, zodat je de afgelegde reis van de puzzel kunt volgen.

Wanneer ruilen?

Op woensdagavond (18.30- 20.00), vrijdagochtend (09.00- 11.00) en zaterdagmiddag (14.00- 16.00) ben je van harte welkom om je puzzel te komen ruilen. Aanmelden is niet nodig. Liever op een ander moment langskomen? Maak dan een afspraak op info [@] oermensjes.nl. Meer informatie over de puzzelbank is te vinden op puzzelbank.nl

Ruilen kan bij Oermensjes aan de Middeldijk 56a bij loods 9 in Barendrecht. Naast filiaal van de puzzelbank is Oermensjes een bedrijf in houten speelgoed, duurzame producten en aankleding voor seizoenstafels.

Het idee van de puzzelbank

De Puzzelbank is ontstaan tijdens de tweede corona-lockdown. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven maar het weer is er niet naar om buiten in de tuin te genieten van de zon. Hierdoor ging de verkoop van puzzels nog harder dan tijdens de eerste lockdown. Fabrikanten kunnen de vraag niet bijbenen en er ontstaan tekorten in de winkels. Terwijl de meeste mensen een puzzel zelden een tweede keer in korte tijd maken.

Het idee van de Puzzelbank was geboren: ruil eenvoudig je puzzel om voor een “nieuwe” en help daarmee ook de winkeliers die fungeren als Puzzelbank met extra toeloop. Die extra toeloop is heel fijn, vertelt Oermensjes-eigenaresse Brechje Koster: “Net als veel andere kleine ondernemers verkeert ook Oermensjes in zwaar weer. Hoe fijn zou het zijn om meer bekendheid te krijgen onder de Barendrechters die hun puzzel komen ruilen en wellicht ook een feestdagencadeautje komen kopen?

Foto via: Olga Berrios / Flickr (bewerkt)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »