Nieuw kalfje bij kudde Schotse Hooglanders in de Zuidpolder

BARENDRECHT – [Foto’s] Eerder dit jaar werd een viertal Schotse hooglanders in de Zuidpolder van Barendrecht losgelaten: Twee volwassen vrouwtjes met beide een kalf. De dieren leven in een afgebakend gebied waar ook wandelaars doorheen kunnen lopen.

Sinds enkele weken is de kudde uitgebreid: Een nieuw kalf wandelt tussen de 4 grotere Schotse hooglanders door. Zo’n 4 weken geleden werd voor het eerst melding gemaakt van het kalfje, maar deze liet zich nog maar zelden zien tussen het hoge gras. Het is niet bekend of het kalf van één van de volwassen vrouwtjes is (die mogelijk al zwanger was voor aankomst in Barendrecht) of dat de beheerder het kalfje er later bij heeft gezet.

Kalfje

Het is altijd van belang om minimaal 25 meter afstand te houden van de Schotse Hooglanders, maar zeker als er een kalfje is dienen wandelaars voorzichtig te zijn. De dieren zijn over het algemeen rustig aan het grazen, zo af en toe zoeken ze verkoeling in het water.

Eerder deze maand werd echter duidelijk dat deze grote grazers wel mensen kunnen aanvallen als die te dichtbij komen: In Lent (Gelderland) nam een Schotse Hooglander een vrouw op de hoorns toen ze te dichtbij kwam. De aanval werd gefilmd:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nijmegen Memes (@nimweegsememes)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »