2 minuten stilte in stille Oude Dorpskern tijdens Dodenherdenking in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De jaarlijkse dodenherdenking bij het monument op het Doormanplein vond gisteravond (Dinsdag 4 mei 2021) plaats in een stille en lege Oude Dorpskern van Barendrecht. Vanwege de coronamaatregelen bleef ook dit jaar het Doormanplein leeg.

Burgemeester van Belzen heeft na de 2 minuten stilte namens de inwoners van Barendrecht een krans bij het monument gelegd. Ook de voorzitter van de organiserende stichting, René Toonen, en kinderburgemeester Iglaas Adnaan legden samen een bloemstuk bij het monument.

Bekijk hier de livestream van de herdenking op het Doormanplein terug, met daarin ook de speech van burgemeester van Belzen (speech vanaf 1:25 minuut):

Burgemeester van Belzen sloot zijn speech af met een dankwoord richting de organisatie en een blik op de herdenking in 2022: “Omdat dit na 16 jaar mijn laatste lezing is, wil ik ook graag vandaag (Woensdag 5 mei 2021) de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht bedanken voor de ruimte die ik heb gekregen de afgelopen jaren. Voor het goede gesprek. En ik wil ook alle mensen bedanken die de afgelopen jaren de lezing hebben bijgewoond of gehoord. Ik hoop dat ik iets heb kunnen bewegen. Voor nu hoop ik op vrijheid. Dat we straks – als we de coronacrisis achter ons kunnen laten – met elkaar weer de waarde van dingen gaan ervaren. Geluk gaan vinden in kleine dingen. Niet alleen kijken naar onze eigen dagkoers, maar nóg meer omkijken naar de ander. Samen kunnen we zóveel meer aan dan alleen. Dat draag ik met me mee de toekomst in. Laten we het goede omarmen. En meer dan ooit dankbaar zijn voor onze vrijheid. En de waarde daarvan nóóit vergeten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »