Waterpoloërs ZPB weer het water in dankzij openstelling Waal en Weidebad

BARENDRECHT – Toen half december door de snel oplopende corona cijfers alle binnensporten stil werden gelegd sloten ook voor de waterpoloërs van Zwem- en Waterpolovereniging Barendrecht (ZPB) de deuren van het Inge de Bruijnzwembad in Barendrecht.

Toen hadden we niet kunnen bedenken dat we nu, bijna 5 maanden later, nog steeds niet binnen mogen zwemmen en waterpoloën. Het geduld van onze leden is, en wordt dat nog steeds serieus op de proef gesteld“, aldus het ZPB bestuur.

Waal en Weidebad

De waterpolovereniging heeft gisteren (Maandag 3 mei 2021) om 18.00 uur de eerste jeugdleden weer kunnen laten trainen in het Waal en Weidebad (buitenzwembad) in Heerjansdam: “Onze dank gaat uit naar het Waal en Weidebad om samen met ZPB de samenwerking aan te gaan en zodoende onze leden in de gelegenheid te stellen weer te kunnen doen wat zij het liefste doen. Dichterbij huis dan dit kunnen we voorlopig “onze” sport(en) niet beoefenen.

Gisteren werd het startsein gegeven voor de wekelijkse zwem- en waterpolotrainingen voor de jeugd, seniorenteams en damesselectie. Vanaf deze week zullen er iedere avond (m.u.v. 4 mei) trainingen plaatsvinden van de zwem- en waterpolo afdeling; zowel jeugd, senioren als de damesselectie.

Trainingen

Er zijn tot op heden trainingen op “het droge” georganiseerd. Al weken lang trainen ZPB leden buiten op de ligweide van het Inge de Bruijnzwembad en voetballen ze met elkaar op het door BVV aangeboden voetbalveld op sportpark de Bongerd. Daarnaast werden de eerste trainingsuren in het water van een buitenzwembad inmiddels ook al gemaakt, maar wel verder weg van huis: De club begon in een zwembad in Gouda en ging daarna naar Papendrecht waar ze nog tot half mei in het weekend kunnen trainen.

Artikelfoto: ZPB voorzitter, Wim Nienhuis, heeft uit handen van Lia Bijlsma van het Waal en Weidebad de sleutels overhandigd gekregen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »