Verbouwing bibliotheek Carnisselande voltooid

BARENDRECHT – De verbouwing van de bibliotheek aan het Middeldijkerplein in Carnisselande is voltooid. De bibliotheek sloot in de zomer van 2020 de deuren om de bieb om te bouwen tot wijkbibliotheek ‘t Plein.

Wethouder de Jonge: “De 1e etage is ingericht als bibliotheek en voorzien van spreekkamers die gebruikt kunnen worden door zowel de Bibliotheek aan Zet, de Wijkteams Carnisselande en de Veiligheidspost. De begane grond is geheel ingericht als kantoorruimte voor de Wijkteams en de Veiligheidspost.

Samenwerking en opening

Op 1 maart zullen de gebruikers van het nieuwe pand de ruimte officieel in gebruik nemen. Een officiële opening “in bijzijn van relevante bestuurders en genodigden” zal pas plaatsvinden als de coronamaatregelen dit toestaan. Ondertussen zullen de verschillende gebruikers hun plek vinden in het gebouw en aan een ‘dienstverleningsovereenkomst’ werken. Dit document moet voor de zomer gereed zijn en bevat de wijze waarop de partijen met elkaar gaan samenwerken.

Naamgeving ‘huisjes’

Op maandag 1 maart is Bibliotheek Carnisselande in Barendrecht weer open op haar vertrouwde locatie. In de vernieuwde bieb staan vier houten huisjes. Deze kunnen door iedereen als vergaderruimte worden gebruikt. De huisjes zijn alleen nog op zoek naar een naam. “Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!“, aldus de Bibliotheek aan Zet.

Weet jij een leuke en passende naam voor de houten huisjes? Stuur je suggestie per e-mail naar acties [@] debibliotheekaanzet.nl. Reageren kan tot 31 maart. Voor de leukste inzending heeft de bibliotheek een mooie prijs klaarliggen. De winnaar krijgt voor 15 april bericht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »