Barendrecht krijgt gratis glasvezelnetwerk voor inwoners en bedrijven, start volgende week in wijk Meerwede

BARENDRECHT – L2Fiber gaat ruim een jaar na de start van het project toch geen (gratis) glasvezelnetwerk aanleggen in Barendrecht. De laatste toezegging van L2Fiber was om eind januari met een nieuwe planning te komen voor de aanleg van glasvezel in Barendrecht. Hieruit komt nu naar voren dat L2Fiber ondanks eerdere toezeggingen toch geen glasvezelnetwerk gaat aanleggen in Barendrecht.

Wethouder de Jonge: “Wij hebben, tot onze grote teleurstelling, recentelijk bericht ontvangen van L2Fiber dat zij afzien van aanleg van het glasvezelnetwerk binnen onze gemeente. Dit met name als gevolg van ontwikkelingen binnen het bedrijf.” Een specifiekere reden voor het stoppen van het project is niet gegeven.

L2Fiber

Ondanks het stoppen van het project promoot L2Fiber via de eigen website nog steeds de gratis glasvezelaansluiting voor inwoners van Barendrecht. Eind 2020 plaatste het bedrijf nog wel een mededeling op de website dat het glasvezelnetwerk in Rotterdam is verkocht aan T-Mobile. Het bedrijf heeft de gemeente Barendrecht toen (inmiddels een jaar na de start van het project) niet kunnen informeren over de status van het project in Barendrecht.

Communiceren met bewoners, media of de gemeente was overigens in het hele afgelopen jaar ook al geen sterk punt van L2Fiber. Nadat het bedrijf inwoners enige tijd lekker maakte met het aanbod van een ‘gratis glasvezelaansluiting’ (wel abonnementenkosten) lieten ze niets meer van zich horen, ook niet als inwoners vragen stelden aan L2Fiber. “Meld je hier aan, zonder enige verplichtingen!“, een kreet van L2Fiber aan de inwoners van Barendrecht, is inmiddels alleen van toepassing op L2Fiber zelf.

Alternatief

De gemeente is inmiddels al wel weer in gesprek met een andere commerciële partij voor de aanleg van glasvezel in Barendrecht. Wethouder de Jonge: “Ondanks deze tegenvaller kunnen wij u melden dat wij in vergevorderd gesprek zijn met een andere commerciële partij om te komen tot een aanleg van het glasvezelnetwerk binnen onze gemeente.” De gemeente werkt momenteel aan een samenwerkingsovereenkomst met deze partij.

Op 14 januari 2021 liet het college nog weten ‘op dat moment’ van andere partijen nog geen formele aanvraag te hebben ontvangen voor de aanleg van glasvezel in Barendrecht. (“Indien L2Fiber niet overgaat tot uitvoering voor medio mei 2021 zijn wij uiteraard bereid om met andere partijen in gesprek te gaan om onder dezelfde condities te komen tot aanleg. Er zijn overigens geen belemmeringen voor andere marktpartijen om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Een formele aanvraag van andere partijen is op dit moment nog niet ontvangen.“)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »