Barendrecht krijgt gratis glasvezelnetwerk voor inwoners en bedrijven, start volgende week in wijk Meerwede

BARENDRECHT – Het bedrijf L2Fiber gaat in Barendrecht gratis een glasvezelnetwerk aanleggen. Daarmee kunnen inwoners en bedrijven in heel Barendrecht gebruik gaan maken van supersnel internet en allerlei andere diensten.

L2Fiber start in de week van 11 november in Carnisselande, in de wijk Meerwede.

Gratis aansluiting

De aanleg van het netwerk en de aansluiting bij de bewoners van Barendrecht is gratis, helemaal tot in de woning (meestal meterkast). Daarna kan de bewoner bij een willekeurige internetprovider een glasvezelabonnement afsluiten, dat kost uiteraard wel geld, maar je bent niet verplicht om direct een glasvezelabonnement te nemen. “Wil je dat later pas? Prima“, aldus L2Fiber

Open netwerk

Het glasvezelnetwerk van L2Fiber is een zogenoemd ‘open netwerk’. Internetproviders kunnen zich aansluiten op het glasvezelnetwerk van L2Fiber en bieden abonnementen aan voor bewoners. De internetproviders gaan dus aan L2Fiber betalen om gebruik te mogen maken van de glasvezelverbinding.

Aanmelden voor het project kan via de website van L2Fiber en is mogelijk voor zowel koop als huurwoningen. Wel dient er toestemming/overleg plaats te vinden met de woningcorporatie indien het een huurwoning betreft. Bij de aanmelding vraag L2Fiber om een foto van de aansluiting en voorkant van de woning mee te sturen. Hier zal namelijk de glasvezelkabel moeten worden aangelegd.

L2Fiber: Grote investeerders

L2Fiber is begonnen met de uitrol van glasvezel in Rotterdam: “Een glasvezelnetwerk voor de hele stad. Dat is de ambitie van L2Fiber Rotterdam“. Inmiddels zijn ook de gemeente Ridderkerk en Barendrecht toegevoegd aan het gebied waar het bedrijf glasvezelverbindingen wil gaan aanleggen: “L2Fiber Rotterdam gaat dat doen – en betalen. Enige dat jij hoeft te doen is je deur te openen onze aannemer. Die komt eerst graag even langs om jouw woning te checken, om enkele weken later de fysieke huisaansluiting te realiseren in je meterkast. Dus heb je interesse in glasvezel? Zet dan ook jouw deur open naar de toekomst!

L2Fiber Rotterdam is een initiatief van Oscar Kuiper en Henk Hoven. Gesteund door grote investeerders gebruiken ze hun ruime ervaring om 295.000 woningen in Rotterdam te ‘verglazen’. En dat gaat natuurlijk op z’n Rotterdams: flink aanpakken, geen poespas. Heldere taal richting providers en hun consumenten. De tijd dat de telecommarkt een gesloten bedoening was, is voorbij. L2Fiber Rotterdam zet de deur naar de toekomst wagenwijd open.

Foto: Christoph Scholz

 

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »