Medewerkers Patrimonium zamelen geld in voor De Elf Ranken

BARENDRECHT – Maandagmiddag 10 augustus overhandigden woonconsulent Alexandra van Gameren en office manager Quirine Luitwieler namens de medewerkers van Patrimonium Barendrecht drie cheques van € 224,67 aan twee bewoners en activiteitenbegeleidster Vivian Oehlers van Laurens De Elf Ranken. Het totale bedrag van € 674 is de opbrengst van de jaarlijkse relatiegeschenkenveiling bij Patrimonium Barendrecht. De cheques zijn bedoeld voor een bijdrage aan de bingo, aan uitstapjes en aan creatieve sessies.

De overhandiging vond plaats in de tuin van Laurens De Elf Ranken aan het Middeldijkerplein, onder toeziend oog van locatiemanager Elly van Vliet en twee activiteitenbegeleiders, waaronder Marijke van de Kemp.

Blij met bijdrage

Toen Quirine twee maanden geleden contact opnam met Elly was zij zeer verheugd met het bericht over de donatie vanuit de medewerkers van Patrimonium. “Vorig jaar hebben alle medewerkers een middag als vrijwilliger geholpen bij drie activiteiten van De Elf Ranken”, aldus Alexandra. “We hebben ervaren wat een geweldig werk Laurens hier verricht voor de cliënten. Maar ook dat er naast behoefte aan extra handjes behoefte is aan extra middelen. Daarom hebben we besloten om de opbrengst van de relatiegeschenkenveiling van 2019 en 2020 beschikbaar te stellen voor activiteiten voor de cliënten van De Elf Ranken.

Zowel de medewerkers als de cliënten waren erg blij met deze bijdrage. “Wat een geweldig mooi bedrag! Door de coronamaatregelen kan de bingo helaas nog niet plaatsvinden, maar aan alternatieven geen gebrek. Zo willen we met alle bewoners gaan bloemschikken, een activiteit die zij altijd zeer waarderen. Ook de uitstapjes staan nu even in de wacht, maar zodra het weer kan, gaan we met de bewoners naar diergaarde Blijdorp.

Veiling relatiegeschenken onder medewerkers

Medewerkers van Patrimonium Barendrecht ontvangen gedurende het jaar, maar vooral in december, relatiegeschenken. Zij verzamelen deze en organiseren jaarlijks een veiling. De opbrengst van de veiling doneren zij aan een maatschappelijke organisatie die actief is in Barendrecht. Voorheen verdubbelde de directeur-bestuurder de opbrengst van de veiling namens Patrimonium Barendrecht. Sinds de invoering van de Woningwet 2015 mogen woningcorporaties niet meer sponsoren. Dit is dan ook een initiatief van de medewerkers van Patrimonium Barendrecht zelf.

Artikelfoto: Alexandra van Gameren (l), Vivian Oehlers (m) omringd door twee bewoners en Quirine Luitwieler (r).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »