JOP Vrijenburg opnieuw verplaatst, officiële onthulling volgt later

BARENDRECHT – Op dinsdag 18 februari werd de Jongerenontmoetingsplek (JOP) teruggeplaatst bij de wijk Vrijenburg. Deze JOP (half open container) moest in april 2019 worden weggehaald nadat deze zonder vergunning langs de Vrijenburglaan was geplaatst.

De JOP is vorige week (dinsdag 25 februari) opnieuw verplaatst nadat bleek dat deze niet op de locatie stond waarvoor in de vergunning toestemming is gegeven. Een kleine verplaatsing van zo’n 50 meter (richting de snelweg), maar wel weer één met een prijskaartje voor de gemeente: €270 om een vrachtwagen met kraan in te huren die de container kon verplaatsen naar de andere kant van het parkeerterrein aan de Groningseweg.

Jongerenontmoetingsplek

Na plaatsing van de JOP is inderdaad geconcludeerd dat deze door de gemeente niet op de juiste plek is neergezet. Daarom is de JOP verplaatst“, aldus een woordvoerder van de gemeente Barendrecht. Een officieel onthullings-/openingsmoment gaat de gemeente nog organiseren. Hiervoor wordt een moment gepland wanneer het weer “ons meer gunstig gezind is“, aldus de gemeente.

Dit moment zal naar verwachting wel op korte termijn gaan plaatsvinden, omdat de JOP op de huidige locatie maar 6 maanden mag staan. De huidige vergunning is verleend voor een testperiode van 6 maanden. Daarna worden de resultaten bekeken en eventuele andere locatie(s) onderzocht. De JOP zal in ieder geval weer weg moeten worden gehaald van de huidige ‘experimentele locatie’, zo staat in de vergunning.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »