Jongerenontmoetingsplaats teruggezet in wijk Vrijenburg, locatie wijkt af van locatie in vergunning

BARENDRECHT – Afgelopen week is de nieuwe Jongerenontmoetingsplaats (JOP) teruggeplaatst bij de wijk Vrijenburg. De JOP, een half open container van 7 bij 3 meter met zitplekken voor de jeugd, moest in april 2019 worden weggehaald nadat deze zonder vergunning langs de Vrijenburglaan was geplaatst.

Opvallend detail is dan ook dat de JOP afgelopen week niet op de locatie is geplaatst zoals in de verleende vergunning is aangegeven.

Jongerenontmoetingsplek

De nieuwe locatie voor de JOP werd in juni 2019 in overleg met bewoners gekozen. De JOP staat momenteel op de stoep ter hoogte van de Groningseweg, voor de trap naar de geluidswal A15. In de vergunning is een (andere) zeer specifieke locatie aangevraagd voor de JOP ‘op een leeg perceel‘: parallel aan de geluidswal, op een stuk onverhard terrein naast de parkeerplekken, zo’n 50 meter van de huidige locatie (zie afbeelding rechts onderin artikelfoto).

Het is vooralsnog onbekend of de JOP verkeerd staat of de locatie onjuist in de vergunning is aangevraagd. Het is niet toegestaan om activiteiten uit te voeren die niet zijn opgenomen in de verleende vergunning, hierop kan worden gehandhaafd*.

Weghalen

De verleende vergunning is tijdelijk, voor een testperiode van 6 maanden. Daarna wordt er gekeken naar de resultaten en eventuele andere locatie(s), maar zal de JOP in ieder geval moeten worden weggehaald van zijn huidige ‘experimentele locatie’, zo staat in de vergunning.

* De handhaving zal in dit specifieke geval een interessante situatie opleveren: De gemeente is de aanvrager van de vergunning, heeft de vergunning zelf verleend en is eveneens verantwoordelijk voor de handhaving ervan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »