Jongerenontmoetingsplaats aan de Vrijenburglaan wordt weggehaald: Gemeente heeft vergunning nodig

BARENDRECHT – Bewoners van de wijk Vrijenburg werden eind maart verrast door de plaatsing van een JOP: een half open container bedoeld als jongerenontmoetingsplaats. De plaatsing was een experiment van de gemeente.

Verantwoordelijk wethouder Roopram moest de JOP begin april echter direct weer weghalen toen bleek dat ook voor dit experiment een vergunning nodig was. Inmiddels is er een vergunning verleend om de JOP voor (in ieder geval) 6 maanden terug te plaatsen, nu op een locatie ten noorden van de Groningseweg.

Jongeren

In samenspraak met de buurt, zo schrijft de wethouder, is eerder dit jaar een nieuwe locatie gezocht voor de JOP en de vergunning aangevraagd: “In de wijk Vrijenburg in Carnisselande wonen veel jongeren maar zijn er nauwelijks tot geen voorzieningen voor deze doelgroep. Daarom wil het college een jongerenvoorziening (JOP) in Vrijenburg realiseren”, aldus de wethouder.

Bewoners betrekken

Roopram: “Op 13 juni 2019 is er een buurtbijeenkomst georganiseerd door de gemeente voor buurtbewoners en jongeren. In dit overleg is naar voren gekomen dat draagvlak is voor een JOP in Vrijenburg en dat de locatie aan het zonnepark (ten noorden van de Groningseweg) de beste alternatieve locatie is. (..) Daarna heeft er op 6 september 2019 een wijkbijeenkomst plaatsgevonden, waarin de plannen, doel en spelregels voor de JOP aan de orde zijn gekomen. Na een positieve bijeenkomst, is besloten een vergunningsaanvraag te doen voor de JOP.“, aldus de wethouder.

Experiment

De JOP zal begin februari 2020  ten noorden van de Groningseweg geplaatst, aan de kop van bedrijventerrein Vaanpark, nabij de geluidswal bij verkeersknooppunt Vaanplein. De vergunning hiervoor is deze week verleend.  “Als blijkt na evaluatie met betrokkenen dat dit een succes is op deze locatie, wordt er na zes maanden een permanente JOP geplaatst“, aldus wethouder Roopram.

Foto: De JOP op de eerdere locatie langs de Vrijenburglaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »