Nieuwe basketbalvereniging 'Carnisse Sharks' van start in Carnisselande

BARENDRECHT – In maart start in Carnisselande een nieuwe basketbalvereniging: Carnisse Sharks. Er worden trainingen gegeven en op termijn worden er ook competitiewedstrijden gespeeld. Liefhebbers van basketbal en nieuwsgierigen worden uitgenodigd om zich aan te melden.

Basketbalvereniging ‘Carnisse Sharks’ heeft als thuisbasis sporthal Waterpoort, welke is gelegen in Barendrecht Carnisselande. Met de oprichting van Carnisse Sharks wordt basketbal toegankelijk gemaakt voor bewoners van Carnisselande en omliggende wijken.

Carnisse Sharks

Barendrecht kent op dit moment maar één actieve basketbalclub (CBV Binnenland) in sporthal De Driesprong in Oud Barendrecht. Carnisse Sharks: “Omdat er ook veel (jonge) gezinnen zijn in ‘Nieuw Barendrecht’ en vanwege de afstand en het gemak zijn wij voornemens om een nieuwe basketbal vereniging te starten

Trainingen vinden plaats (vanaf 4 maart) op woensdagen en vrijdagen in Sporthal Waterpoort, Middeldijkerplein 9 te Barendrecht. De contributie bedraagt € 27,50 per maand. Bij inschrijving vóór 1 maart, hoeven er geen eenmalige inschrijfkosten betaald te worden. Aanmelden kan via de website van Carnisse Sharks. De trainingen staan (op dit moment) gepland voor de woensdagmiddag/avond en vrijdagavonden: “De bedoeling is dat we na verloop van tijd een diverser rooster maken met een betere verdeling.

Opbouw

Het jaar 2020 zal voor de vereniging het jaar van het opstarten zijn. Er moeten zo veel mogelijk leden geworven worden, zodat er verschillende teams kunnen worden gecreëerd: “Het tweede jaar gaan we uiteraard door met het trainen van technieken en conditie. Maar we gaan ook starten met het inschrijven voor de competitie van de NBB (Nederlandse Basketbal Bond). De verschillende teams zullen dan actief een aantal uit- en thuiswedstrijden spelen tegen andere basketbalverenigingen in de provincie.

Basketbal

Basketbal is een leuke en actieve teamsport die razendpopulair is in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland. Basketballen bij Carnisse Sharks is niet alleen goed voor de lichamelijke ontwikkeling en conditie, maar ook goed voor de ontwikkeling van belangrijke competenties, zoals discipline en teamplayerschap. Ook degenen die onbekend zijn met basketbal zullen het plezier van basketbal snel ervaren.

Meer informatie over basketbalvereniging Carnisse Sharks is te vinden op carnissesharks.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »