Gemeente presenteert actieplan voor Barendrechtse jeugd: Verkeerspanel, vlogwedstrijd in duurzaamheidsweek en betere communicatie

BARENDRECHT – Diverse aanbevelingen van Barendrechtse kinderen (uit het adviesrapport van mei 2019 ‘Jong Barendrecht denkt mee’) zullen door de gemeente worden gerealiseerd. Op 13 februari vertelde burgemeester Jan van Belzen in een bomvolle raadszaal aan de kinderen welke initiatieven door de gemeente worden opgepakt.

De creatieve ideeën van een groep Barendrechtse kinderen uit 2019 zijn door de gemeente uitgewerkt in een actieplan. Tijdens een bijeenkomst is in het gemeentehuis dit plan door burgemeester Jan van Belzen gepresenteerd aan Open Limonade. Hierbij was een nieuwe club enthousiaste basisschoolleerlingen aanwezig, die ook graag hun ideeën deelden met de gemeente.

Initiatieven voor de jeugd

In het actieplan van dit jaar omschrijft de gemeente verschillende onderwerpen waar het komende jaar aan zal worden gewerkt: “Met een groep kinderen en jongeren gaan we kijken hoe we hen beter kunnen bereiken. Niet altijd komt een gemeentelijke boodschap bij hen aan, terwijl die wel voor hen bestemd is. Met welk communicatiekanaal we hen wél kunnen bereiken, gaan we de komende tijd onderzoeken.

Een speciale Barendrechtse duurzaamheidsweek, waaraan een vlogwedstrijd is gekoppeld, zal onze jeugd op een leuke manier inspireren om met duurzaamheid om te gaan. Kinderen ervaren het verkeer ook vaak als onoverzichtelijk. Een verkeerspanel met kinderen moet inzicht geven waar verbetering mogelijk is. De gemeente wil daarom een samenwerking organiseren tussen SCHOOL op SEEF en Open Limonade om dit te realiseren. Ook wordt in het actieplan aandacht besteed aan pesten, een dementievriendelijke samenleving en veiligheid.

Jong Barendrecht denkt mee

Het college waardeert de inzet van Open Limonade om de Barendrechtse jeugd uit het primair en voortgezet onderwijs te betrekken bij hun leefomgeving. Burgemeester Van Belzen: ‘Deze kinderen zijn onze toekomst. Hun ideeën zijn daarom heel waardevol. We gaan met het actieplan aan de slag om een aantal creatieve ideeën uit het rapport van 2019 uit te werken. Om zo van Barendrecht een nog fijnere plek te maken!

Reshma Roopram, Wethouder Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid: ‘Het is mooi om te zien met hoeveel enthousiasme wordt meegedacht door de jeugd. Kinderen hebben de leukste ideeën. Tussen hun tiende en achttiende levensjaar betrekken wij kinderen diverse malen bij ‘dat wat speelt’ in de gemeente. Niet meer bedenken vóór onze jeugd, maar juist mét hen plannen maken. Stichting Open Limonade helpt ons daarbij.

Foto’s: Gemeente Barendrecht / Ingmar TimmerBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »