Zwemmarathon "Hulpverleners te water" haalt €10.700,- op voor Roparun

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdagavond begonnen 7 teams van hulpverleners om 19:00 uur aan de zwemmarathon ‘Hulpverleners te water’. De deelnemers zwommen hiermee geld bij elkaar ten behoeve van de Roparun. Het startschot werd gegeven door Inge de Bruijn en burgemeester van Belzen.

Zondagochtend om 7:00 uur kwam de 12-uur durende marathon ten einde. Alle teams tezamen hebben in totaal € 10.700 bijeengebracht. “Vanzelfsprekend is ieder team en iedere deelnemer een winnaar”, aldus Hans Luijmes, namens de organiserende teams.

Zwemmarathon

De zeven teams hebben zonder noemenswaardige blessures of pijntjes de twaalf uur volgemaakt.  Zondagochtend om 07.00 uur werden de laatste banen gezwommen met het toepasselijke nummer “We are the Champions” van Queen uit de luidsprekers. De laatste tien seconden werden door alle aanwezigen gezamenlijk luidkeels afgeteld, waarmee de negende editie van de zwemestafette “Hulpverleners te water” al weer ten einde was.”

Vervolgens heeft om 07.30 uur Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de einduitslag bekend gemaakt. Er waren ook nog twee bekers beschikbaar: één voor het team met de meeste gezwommen banen, deze prijs is gewonnen door het Ambulanceteam van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR), met 928 banen. De tweede beker is voor het team met de hoogste opbrengst, deze werd gewonnen door het team “SEHaaibaaien”, een team van de Spoedeisende hulp van het St Franciscus Gasthuis, met het geweldige bedrag van € 3.655,-.

Volgend jaar wordt het tweede lustrum gevierd: de tiende zwemestafette “Hulpverleners te water” wordt in de nacht van 16 op 17 januari 2021 gehouden. De organisatie hoopt dan op een recordaantal teams, er kunnen maximaal elf teams deelnemen.

Het evenement wordt georganiseerd door de VRR-Roparunteams: Team 46 Safety4Units, Team 112 Brandweer Rotterdam-Rijnmond en Team 115 Ambulancedienst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »