FOTO'S: Harmonievereniging zet Muziek Centraal in theater Het Kruispunt

BARENDRECHT – In Het Kruispunt klinkt zaterdag 21 maart vanaf 13.00 uur en aansluitend in de avond muziek van Harmonievereniging Barendrecht. Alle groepen en orkesten van de vereniging treden op tijdens Muziek Centraal, het festival van de vereniging dat dit jaar in deze setting voor de 6e keer wordt gehouden.

Muziek Centraal vindt zaterdag 21 maart van 13.00 tot 22.30 uur plaats in Het Kruispunt, Middenbaan 111 in Barendrecht. De toegang tot alle optredens en meedoen met de workshops is gratis, dus iedereen kan vrijblijvend komen kijken.

Muziek Centraal

De middag- en avondvullende uitvoering is een jarenlange traditie bij de bijna honderdjarige vereniging. Het laatste decennia vindt deze plaats in Het Kruispunt. Op 21 maart zijn er optredens in de grote zaal en op het trappodium in de hal waarbij de vereniging zich aan alle Barendrechters en aan publiek uit de regio wil presenteren maar ook de bijna 400 leden in de 20 afdelingen die elkaar normaal gesproken niet iedere week tegenkomen, kunnen hier naar elkaars optredens toe. Ook is een aantal gezamenlijke optredens op het programma gezet.

Jeugdorkest, slagwerk en workshops

In de middag zullen voornamelijk de jeugd- en opleidingsorkesten en slagwerkgroep DrumsAhead spelen en zijn er diverse workshops waar het publiek aan mee kan doen. Ook het DagOrkest, BeginnersOrkest voor volwassenen en het AspirantenOrkest zullen in de middag spelen. Tevens zullen het MeezingKoor en de deelnemers van BijzonderMuziekwerk op het trappodium van zich laten horen. Het middagprogramma wordt afgesloten door een speciale gastband op het trappodium.

Avondprogramma

’s Avonds zullen 2 saxofoonensembles op het trappodium spelen voorafgaande- en ná het HarmonieOrkest dat vanaf 19.15 uur in de grote zaal te beluisteren is. Dit orkest is aangevuld met speciale gasten, daarover later meer informatie. Het programma in de grote zaal wordt om 21.30 uur afgesloten met een show van Adrumaline. Het allerlaatste optreden van de dag begint om 21.30 uur op het trappodium. Daar laat BigBand Barendrecht een uur lang de hal van het theater swingen.

« | »