Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – Op maandag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van 25 november tot en met 10 december (Internationale Dag van de Mensenrechten) wordt wereldwijd actie gevoerd. Ook gemeente Barendrecht steunt deze actie, door het gemeentehuis oranje te verlichten. Wethouder Tanja de Jonge zal de verlichting op 25 november om 17.30 uur aanzetten.

Wethouder Tanja de Jonge: “Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor. Het kan iedere vrouw overkomen. Door mee te doen aan Orange the World willen we ook in Barendrecht een belangrijk signaal afgeven: geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel.

Vormen van geweld

Uit cijfers blijkt dat in Nederland 45% van de vrouwen en meisjes te maken krijgt met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Meer dan 80% van hen krijgt te maken met straatintimidatie, volgens onderzoek in een aantal steden. En dagelijks komen gemiddeld vijf meldingen van verkrachting binnen bij de politie, terwijl naar schatting 80% van de verkrachtingen nooit wordt gemeld.

Orange the World

Door gebouwen, bruggen en monumenten oranje te verlichten vraagt de UN samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties aandacht voor het probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes. Maar ook dankzij verschillende acties georganiseerd door organisaties, verenigingen en particulieren vergroot het bewustzijn. En met behulp van donaties kan de UN meer vrouwen helpen, meer projecten uitvoeren en meer campagnes voeren om zo het geweld tegen te gaan.

Steunt u ook de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes? Op www.orangetheworld.nl vindt u informatie over de verschillende acties in Nederland en hoe u zelf een actie kunt opstarten. Ook is het hier mogelijk om een donatie te doen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »