Focus Beroepsacademie (LOC), Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf komend schooljaar (2020-2021) zal het VMBO onderwijs in Barendrecht vanaf één plek worden aangeboden, namelijk bij de Focus Beroepsacademie aan de Dierensteinweg, zo meldt de school vandaag. De Focus Beroepsacademie zal medio 2020 samengaan met OZHW Groen, momenteel nog ‘buren’ aan de Dierensteinweg.

Op woensdag 11 december a.s. vindt van 15:30 tot 18:30 uur de “Kom eens kijken Dag” plaats bij Focus Beroepsacademie (Dierensteinweg 4 te Barendrecht). Ben je nieuwsgierig geworden naar de uitleg rondom gepersonaliseerd leren en wil je de sfeer van de toekomstige beroepencampus komen proeven, kom dan langs op de open dag.

Onderwijsrichtingen

Het VMBO basis beroeps- en kader beroepsonderwijs komt er in de nieuwe vorm met of zonder LWOO met de richtingen: Zorg & Welzijn, Dienstverlening & Productie, Horeca Bakkerij & Recreatie, Media Vormgeven & ICT en Groen. Deze richtingen zullen vanuit het gebouw van de Focus Beroepsacademie worden aangeboden.

Focus biedt sinds 2018 gepersonaliseerd leren aan, dat behoorlijk succesvol blijkt te zijn. Deze manier van studeren geeft de leerling de kans om op eigen tempo en niveau leerdoelen te behalen. Kinderen werken niet meer met boeken, maar met een learning portal waarin alle lesstof staat en de hele voortgang van het kind wordt weergegeven.Dit proces zal ook voor de leerlingen van OZHW Groen onder begeleiding gaan plaatsvinden, de benodigde vaardigheden zullen worden aangeleerd, waarbij gezocht wordt naar een vorm die bij iedereen past“, aldus het bestuur van de school.

Het kleinschalige karakter van OZHW Groen alsmede de beroepspraktijk die al in leerjaar één zichtbaar is, wil men binnen Focus behouden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »