Bastion Hotel Barendrecht

BARENDRECHT – Gistermiddag (Vrijdag 30 augustus 2019) maakte de organisatie van het Songfestival in Nederland bekend dat deze zal gaan plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Met de bekendmaking ontstond er vanzelfsprekend een run op hotelkamers en andere vormen van overnachting.

Wie normaliter met zijn tweeën één dag wil overnachten in het Bastion Hotel in Barendrecht is hier zo’n €95 aan kwijt, in de week van het Songfestival is de prijs ruim verdrievoudigd tot €310,-. Een boeking voor de hele week (twee personen) bij ditzelfde hotel kost inmiddels zelfs €1.700, terwijl een week eerder of later de prijs ‘slechts’ €550,- is.

Overnachten

Ook mensen die een Airbnb aanbieden in Barendrecht zijn direct op de actualiteit ingesprongen door de prijs aan te passen. Zo heeft een aanbieder van een Airbnb woning nabij station Barendrecht de prijs omhoog bijgesteld van €80 naar €230 per nacht, maar dan ben je volgens de verkoper wel ‘binnen 10 minuten bij Ahoy’.

Het Van der Valk hotel in Ridderkerk, op de grens met Barendrecht, biedt op dit moment geen mogelijkheid meer via de eigen website om voor mei 2020 te reserveren. Op Booking.com wordt een kamer bij het Van der Valk ook niet meer aangeboden in de ‘Songfestival week’.

Camping

Recreatiepark De Oude Maas komt binnenkort met Songfestival kampeerarrangementen, op dit moment kunnen deze nog niet worden geboekt. Wel kunnen geïnteresseerden alvast een voorreservering maken (prijzen nog niet bekend).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »