Aanleg tijdelijke extra parkeerplekken aan het Achterom uitgesteld naar september

BARENDRECHT – De aanleg van het tijdelijke parkeerterrein aan het Achterom is uitgesteld in verband met een nader onderzoek naar de kwaliteit van de bodem. De gemeente meldt dat de aanleg pas in september zal plaatsvinden, in plaats van de eerder aangekondigde aanvangsdatum van juli.

De parkeerplaats zal voor 40 extra plekken zorgen. De parkeerplaats is tijdelijk omdat er later in de straat nieuwe appartementencomplexen worden gebouwd en het hele gebied opnieuw wordt ingericht. Eerder werd ook al onderzocht of de weekmarkt mogelijk op deze locatie kan worden geplaatst.

Parkeren

De tijdelijke parkeerplaats komt op de plek waar eerder 16 woningen werden gesloopt. “Het andere deel zaaien we in met gras- en bloemzaad en dient als tijdelijke waterberging. De werkzaamheden daarvoor zijn echter nog niet gestart“, aldus de gemeente: “Er wordt nog een nader onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de bodem voordat de grond kan worden overgedragen aan de gemeente en de werkzaamheden starten. We gaan nu uit van september.” Momenteel is het hele gebied één groot onkruid veld.

De definitieve inrichting zal later vast worden gesteld en gerealiseerd: “Deze hangt namelijk nauw samen met de ontwikkeling van het nieuwe Trefpunt. Wij houden betrokkenen op de hoogte van het verdere proces“, aldus de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »