Tijdelijke parkeerplaats aan het Achterom op plek van 16 gesloopte woningen Mr. Lohmanstraat

BARENDRECHT – Op een deel van de plek waar grenzend aan het Achterom 16 woningen zijn gesloopt, legt de gemeente binnen 2 maanden een tijdelijke parkeerplaats aan: “Het andere deel zaaien we in met grasen bloemzaad en dient als tijdelijke waterberging. Het bestemmingsplan voor deze locatie komt op 16 april in de commissie Ruimte en op 7 mei in de raad. De definitieve inrichting komt later. Deze hangt namelijk nauw samen met de ontwikkeling van het nieuwe Trefpunt. Wij houden betrokkenen op de hoogte van het verdere proces. Dat het nog even duurt voordat het Achterom zijn definitieve inrichting krijgt, betekent niet dat we het terrein de komende tijd dan maar braak moeten laten liggen. Dat zou zonde zijn. Daarom zorgen we dat u er alvast kunt parkeren en het terrein er netjes uit ziet. Zo profiteert het centrum direct al van de extra parkeergelegenheid.

‘t Trefpunt

Hoe het Achterom er uiteindelijk uit komt te zien, hangt samen met de ontwikkeling van het nieuwe Trefpunt en de buitenruimte die eromheen komt. Op 13 november 2018 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om te onderzoeken of de activiteiten van De Baerne ook ondergebracht kunnen worden in ’t Trefpunt. De afgelopen maanden heeft de gemeente hierover gesproken met de besturen van de Stichting Kunst Creatief Barendrecht, CultuurLocaal en de Harmonievereniging Barendrecht.

Uw wensen meenemen in ontwerp

Gemeente Barendrecht: “Zodra we er met de betrokken partijen uit zijn gekomen hoeveel ruimte er nodig is voor het nieuwe Trefpunt en de buitenruimte gaan we verder met het ontwerp voor het Achterom. Naar verwachting zal dit in het najaar zijn. We willen dan ook uw wensen voor het plein meenemen in het ontwerp en gaan hiervoor een inloopavond organiseren.”

Naast de samenhang met ’t Trefpunt zijn er nog meer aandachtspunten voor de nieuwe inrichting aan het Achterom. Zoals parkeren voor auto’s én voor fietsen zodat u gemakkelijk op de fiets naar het centrum kunt. Een plek voor de weekmarkt (de gemeente onderzoek of deze hier past), een groene uitstraling en een duurzame waterberging onder het Achterom.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »