Trein (Sprinter) op Station Barendrecht

BARENDRECHT – Op dinsdag 28 mei is er een staking gepland in het openbaar vervoer (‘landelijke pensioenactie‘). De staking is landelijk en omvat vrijwel al het treinverkeer, trams, bussen en metro’s.

De NS adviseert om deze dag niet met de trein te reizen: “Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen. (…) Wij verwachten zeer ernstige hinder voor treinreizigers, zij kunnen er niet van uit gaan dat hun trein die dag rijdt

De hele dag geen treinen, bussen en trams

Voor Barendrecht specifiek rijden er in ieder geval geen treinen vanaf station Barendrecht en de RET heeft aangegeven dat de bussen en trams niet zullen rijden. De NS zet geen alternatief vervoer in, er zullen dus geen bussen rijden ter vervanging van de trein.

De staking zal de gehele dag duren en ook woensdag(ochtend) moet er rekening worden gehouden met vertragingen (vervoersmiddelen staan dan mogelijk nog niet allemaal op de juiste locatie).

De staking is nog niet volledig verwerkt in alle reisplanners van de vervoerders. Houd er rekening mee dat meer, dan wel niet alle, ritten zullen uitvallen.

Buurtbus

Ook de buurtbus tussen Barendrecht en Ridderkerk zal a.s. dinsdag niet rijden: “In tegenstelling tot eerdere stakingen zal Buurtbuslijn 601 – Ridderkerk ook NIET rijden. Wij blijven dinsdag ook in de remise met onze bussen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »