Boosheid en verslagenheid nadat hond verdrinkt in waterbuis langs Oude Maas

BARENDRECHT – Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer hebben vorige week een bezoek gebracht aan de locatie langs de Oude Maas in Barendrecht waar recent bijna een hond is verdronken. Het afgelopen jaar is de brandweer in ieder geval 3 keer uitgerukt voor een hond die klem was komen te zitten in de buis, bij in ieder geval twee van deze meldingen kwam de hond te overlijden.

De gemeente Barendrecht heeft na het meest recente incident (4 mei) contact opgenomen met Rijkswaterstaat (eigenaar van de grond) en Staatsbosbeheer (beheerder van het gebied). De twee partijen zijn vorige week op locatie gaan kijken wat voor eventuele (nood)maatregelen er moeten worden genomen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. De uitkomst van het onderzoek door de betrokken partijen is op dit moment nog niet bekend.

Uit eerdere informatie bleek al dat in de betreffende buis een aantal schotten zitten waar de dieren klem tussen komen te zitten als ze de buis in zwemmen of worden gezogen. Dit bemoeilijkt het redden van de dieren door de brandweer. Afhankelijk van de hoogte van het waterniveau stroomt het water de buis in of uit aan de Oude Maas kant (zie video hieronder).

Update 11 juni 2019:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »