Van Asperen Schoenenspeciaalzaak aan de Middenbaan failliet, winkel gesloten

BARENDRECHT – Regelmatig is er sprake van leegstand van winkels op de Middenbaan. In samenwerking met de gemeente zoekt de culturele Alliantie partners om een tijdelijke Pop Up Arts Store te vestigen in leegstaande winkels. Dit om de aanblik van de winkelstraat op kwalitatief goed niveau te houden.

De leegstand is een doorn in het oog van zowel de gemeente als de Culturele Alliantie. Samen met u willen ze daar iets aan doen.

Kunst etaleren en promoten

In deze winkels is het gedurende de leegstand mogelijk om kunst te etaleren en promoten. Hoe het een en ander ingevuld gaat worden, wordt in onderling overleg bepaald: “Er zijn zaken zoals beheer en verzekering van de kunstwerken e.d. die natuurlijk moeten worden geregeld. De overeenkomst is tijdelijk zolang de winkel niet is verhuurd. Dat betekent dat er met een minimale opzegtermijn namens de eigenaar wordt gewerkt, iets om rekening mee te houden. Het is een uitgelezen mogelijkheid om uw kunst tijdelijk te etaleren, promoten of te verkopen tegen lage gebruikskosten“, aldus Ed Mol, voorzitter van de Culturele Alliantie Barendrecht

De Culturele Alliantie nodigt beeldende kunstenaars uit om zich te melden indien zij geïnteresseerd zijn: “We streven ernaar dat diverse kunstenaars meedoen zodat de individuele kosten zo laagdrempelig mogelijk blijven” Geïnteresseerd? U kunt contact op nemen met voorzitter Ed Mol via cab.barendrecht@gmail.com

Artikelfoto: Een (willekeurig) leegstaand pand op de MiddenbaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »