BARENDRECHT – Buurtpreventie is een team van vrijwilligers dat zich inzet om het veiligheidsgevoel te verhogen en het leefklimaat te verbeteren. De vrijwilligers zijn oplettende wijkbewoners die rondlopen in hun eigen wijk, verdachte situaties signaleren en anderen aanspreken op ongewenst gedrag. Er zijn al enthousiaste Buurtpreventieteams actief in de wijken Smitshoek, Riederhoek en het Centrumgebied. Wij zijn nu ook op zoek naar vrijwilligers in Vrijenburg en Vrijheidsakker.

Burgemeester Jan van Belzen: “Ik ben trots op de vrijwilligers van Buurtpreventie. Zij helpen mee de buurt veiliger en prettiger te maken en dat voelt goed. Samen met de politie en andere instanties werken wij aan uw en onze veiligheid, maar wij kunnen dat niet alleen. Wij hebben de hulp nodig van onze inwoners. Daarom is Buurtpreventie zo ontzettend waardevol!”

Hoeveel tijd kost het?

U bent als vrijwilliger niet verplicht een minimaal aantal uren aan Buurtpreventie te besteden. Wij stellen het al zeer op prijs als u zich wilt inzetten als vrijwilliger. De exacte tijd die u eraan kwijt bent, wordt altijd afgestemd met de coördinator Buurtpreventie en is mede afhankelijk van het aantal vrijwilligers in het gebied.

Zelf deelnemen

Woont u in een van de deelnemende wijken (Vrijenburg, Vrijheidsakker, Centrum, Centrum-Oost, Binnenland, Noord, Smitshoek of Riederhoek)? Bent u na het lezen van deze tekst ook enthousiast geworden om als vrijwilliger Buurtpreventie aan de slag te gaan? Meld u zich dan aan via veiligheid@barendrecht.nl of bel met coördinator Marsha Rietbergen via telefoonnummer 06-40937582. Meer informatie vindt u op de website www.buurtpreventiebarendrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »