Kinderkleding- en speelgoedbeurs Carnisse Haven succesvol verlopen: €1.000 voor Ride4Kids

BARENDRECHT – Vanochtend (Zaterdag 22 september 2018) was het weer gezellig druk in het gebouw Carnisse Haven met veel tevreden klanten bij de kinderkleding- en speelgoedbeurs. Deze editie van de beurs heeft €2.000,- opgebracht. De opbrengst wordt gelijk verdeeld tussen Carnisse Haven en Ride 4 kids.

Peter van Ride 4 Kids nam na afloop van de beurs een cheque van €1.000,- in ontvangst van een groep vrijwilligers van de beurs.

Zonder alle hardwerkende, gezellige en enthousiaste vrijwilligers was deze beurs zeker niet zo’n succes geworden. De organisatie wil hen dan ook via deze weg bedanken voor hun geweldige inzet!” En alvast voor in de agenda: de voorjaarsbeurs staat op zaterdag 16 maart 2019!

Geld voor RideKids

Peter van Dalen zet zijn hobby in voor het goede doel. Hij nam vorige week deel aan de Pyreneeën Challenge van Stichting Ride4Kids. Samen met zo’n 120 andere deelnemers fietste hij van 12 t/m 14 september geld bij elkaar t.b.v. kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Iedere week worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren met deze zeldzame ziekte. 70% van hen zal nooit volwassen worden, 50% overlijdt voor hun 10e verjaardag. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar medicijnontwikkeling en aan behandelingen ter verbetering van de kwaliteit van leven van deze kinderen en hun families.

Afgelopen week bedwong Peter samen met het team Ven2Cops waarvan hij deel uitmaakt, vele beruchte bergtoppen. De Tourmalet en de Aubisque stonden op het programma, bij het grote publiek bekend vanuit de Tour de France. En daarnaast ook minder bekende maar minstens zo venijnige cols als de Col de Saoucede en de Hourquette d’Ancizan. Met name de eerste dag van de Challenge was zwaar omdat de weergoden de deelnemers niet gunstig gezind waren: op weg naar en op de top van de Hourquette kwam de regen met bakken uit de hemel. Peter doorstond alle ontberingen en droeg op de 3e dag letterlijk zijn steentje bij aan het monument dat Stichting Ride4Kids bovenop de Tourmalet jaarlijks verder uitbouwt. Dit gebeurt ter nagedachtenis aan alle kinderen die er helaas ten gevolge van een stofwisselingsziekte niet meer zijn.

Peter wist het prachtige bedrag van € 3.130,- bij elkaar te brengen. Met de opbrengst van de Kinderkledingbeurs is dit opgelopen tot een totaal van €4.130. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen werd Peter niet alleen financieel gesteund door vrienden en familie, maar ook door Harriette Mesland en Piet Plaisier van Hofstede de Paradijshoeve in Ridderkerk. Zij faciliteerde een benefietdiner in mei dat maar liefst € 2922,50= opbracht. De teller van de (voorlopige) totaalopbrengst van de Pyreneeën Challenge 2018 staat op € 194.878.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »