Brandweer Barendrecht derde bij landelijke finale oppervlakteredding

BARENDRECHT – Een team van de vrijwillige brandweer van Barendrecht heeft gisteren (Zaterdag 1 september 2018) de derde plaats gehaald in klasse Oppervlakteredding tijdens de landelijke finale in Koudum (Friesland). Oppervlakteredding is een specialisatie binnen de brandweer om mensen op het water te kunnen redden. Dit is een andere expertise dan duiken, waarbij het ook gaat om reddingen onder water.

Brandweer Barendrecht wist een drietal prijzen te winnen bij de brandweerwedstrijd: “Gisteren hebben we deelgenomen aan de landelijke finale vaardigheidstoetsen in de klasse Oppervlakteredding. Met ons team hebben we een mooie 3e plek behaald! Ook sleepte we de prijzen voor beste chauffeur en beste zwemmer binnen!

Finale

Tijdens de finale krijgt de brandweerploeg een alarmering voor een (voor hun nog onbekend) scenario. Alle teams doorliepen voor de ze finalewedstrijd hetzelfde scenario en werden hiervoor beoordeeld. Van de 6 finalisten, die voortkomen uit een eerdere voorronde, wist Brandweer Barendrecht de derde plaats te behalen.

De finale werd gewonnen door brandweer Fryslân Zuidwest, groep BALK. De tweede prijs was voor brandweer Nieuw-Lekkerland (Zuid-Holland).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »