Nieuwbouwproject 'De Heemraedt' langs gemeentehuisplein al voor de helft verkocht

BARENDRECHT – Op de locatie van het voormalige waterschapsgebouw langs het gemeentehuisplein worden nieuwe woningen gebouwd. De gemeenteraad ging begin 2018 akkoord met de randvoorwaarden voor de woningbouw.

Het project aan de Rijnstraat heeft de naam ‘De Heemraedt’ gekregen als verwijzing naar het bestuursorgaan van het waterschap: “Het nieuwe woongebouw behoudt hiermee, naast het verwerken van enkele oorspronkelijke elementen uit het oude gebouw, haar historische karakter.

Appartementen in het centrum

Het nieuwbouwproject telt 21 “stijlvolle en duurzame appartementen“. Inmiddels zijn 12 van de 21 appartementen (onder voorbehoud) verkocht. Het gaat om 3, 4 en 5 kamer appartementen verspreid over 4 verdiepingen, onder het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners. “Deze appartementen worden voorzien van het ZERO concept. Een concept waarbij de woning volledig energieneutraal functioneert“, aldus de makelaar die de woningen aanprijst: “Aan de achterzijde van het gebouw wordt een groene en rijk uitgevoerde gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd welke exclusief toegankelijk is voor bewoners van ‘De Heemraedt’.

De 9 appartementen die nu nog beschikbaar zijn variëren in prijs van €295.000 (86 m²) tot €825.000 (204 m²), met o.a. drie type woningen in de prijsklasse €450.000 – €500.000 (~125m³).

Sfeerimpressie/foto via: Ooms MakelaarsBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »