Parkeerdek station Barendrecht vaak overvol, gemeente start campagne ‘Laat het fietsdier in je los’

BARENDRECHT – Het parkeerdek bij station Barendrecht is vaak overvol. De gemeente Barendrecht is daarom vandaag (Donderdag 28 juni 2018) gestart met de campagne ‘Laat het fietsdier in je los’. Op het station liepen vanochtend (Donderdag 28 juni 2018) enquêteurs rond die reizigers vragen stelden over hun autogebruik.

De gemeente wil Barendrechters met de campagne laten ervaren hoe makkelijk het is om met de fiets naar het station te gaan. Automobilisten worden gevraagd naar hun beweegredenen om met de auto naar het station te komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft op loop- of fietsafstand woont.

Parkeerdek

In de loop van 2018 zal het parkeerdek met minimaal 50 plaatsen worden uitgebreid. Vanaf 1 juli gaat de blauwe zone (parkeerzone) rond het station al van start, daardoor worden reizigers gedwongen om op het parkeerdek van station Barendrecht te parkeren.

Eerder dit jaar werd de bewaakte (overdekte) fietsenstalling bij het station nog opgeknapt en gratis gemaakt voor de eerste 24 uur per keer.

E-bike uitproberen

Om autoparkeerders te laten ervaren hoe makkelijk het is om met de fiets naar het station te gaan, kunnen zij een week lang gebruik maken van een E-bike. Na afloop worden zij gevraagd naar hun ervaringen. Parkeert u regelmatig bij het station en wilt u ervaren hoe het is om met een E-bike van en naar het station te gaan, mail dan naar m.baggerman@barendrecht.nl. De E-bikes worden gratis ter beschikking gesteld door de Barendrechtse fietswinkel Peter Terlouw.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »