Mening van inwoners gevraagd over terrastijdenverlenging voor horeca aan de Middenbaan, Doormanplein en Smitshoek

BARENDRECHT – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week (29 mei) is de motie ‘Pilot terrastijdenverlenging voor horecagelegenheden aan de Middenbaan, Doormanplein en Smitshoek’ behandeld. Ten gevolge van stakende stemmen (14 stemmen voor en 14 stemmen tegen) is deze motie aangehouden tot een volgende raadsvergadering.

In de motie (PDF) werd voorgesteld om de terrastijden van juni t/m oktober 2018 ‘bij wijze van proef’ op vrijdag en zaterdag te verruimen tot middernacht in plaats van 23:00 uur.

Meningen

De raad organiseert op maandag 11 juni een extra oriënterende commissievergadering over dit onderwerp. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. Tijdens deze vergadering worden horecaondernemers en omwonenden van de Middenbaan, het Doormanplein en Smitshoek in de gelegenheid gesteld hun mening te geven over de voorgestelde uitbreiding van de openingstijden. Ook worden horecaondernemers en omwonenden van het Havenhoofd uitgenodigd aan te geven hoe de huidige situatie daar is.

Bij deze vergadering zijn naast de raadsleden ook de burgemeester, de politie en handhavers aanwezig. Indien u tijdens de vergadering uw zienswijze wilt geven, kunt u zich hiervoor tot maandag 11 juni om 16.00 uur aanmelden via griffie@barendrecht.nl. Geïnteresseerden kunnen de vergadering vanaf de publieke tribune volgen (hiervoor hoeft u zich niet vooraf aan te melden) of via de website van de gemeente Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »