Vanmiddag: Buurtsportdag bij CBS Smitshoek georganiseerd door kinderen, voor de buurtbewoners

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 6 juni 2018) organiseren de kinderen van groep 7 van CBS Smitshoek samen met KijkopWelzijn en Stichting Present een Buurtsportdag. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er voor alle buren, opa’s en oma’s, pappa’s en mamma’s van alles te doen. Natuurlijk is er ook gewoon een kopje koffie en/of thee.

Naast een superleuke programma wordt er met de foodcorner geld opgehaald voor het goede doel: “Wij hebben gekozen voor het KIKA-FONDS.

De ‘CBS Buurtsportdag’ wordt volledig georganiseerd door kinderen uit groep 7 van CBS Smitshoek. Samen met de Buurtsportcoach KijkopWelzijn hebben de leerlingen in een traject van 4 weken les gehad over het organiseren en uitvoeren van een evenement. Doel van het traject is dat de leerlingen zelfstandig iets organiseren.

U bent van harte welkom om langs te komen, maar let op: de kinderen kunnen nat en vies worden

  • Waar: CBS Smitshoek de Riederhof (Schoolplein en Grasveld)
  • Voor wie: Alle kinderen uit CBS Smitshoek groep 7, Pappa, Mamma, Opa & Oma en natuurlijk de Buurtbewoners.
  • Goed doel: Door wat lekkers te kopen steun je het KINDER KIKA FONDS!

School Present

De Buurtsportdag maakt onderdeel uit van het programma ‘Onze school is Present’. Daarin werkt CBS Smitshoek in het kader van Burgerschapsvorming voor alle leerjaren samen met Present Barendrecht. In een doorgaande leerlijn wordt beoogd om het sociaal maatschappelijk besef van leerlingen te vergroten. Zo wordt hen respect bij gebracht voor hun medemens en ondervinden zij hoeveel voldoening het geeft om iets voor anderen of voor de omgeving te doen. Deze ervaringen helpen de kinderen om in hun latere leven uit te groeien tot betrokken burgers die respect hebben voor anderen.

Dit project is letterlijk en figuurlijk een ‘schoolvoorbeeld’: bundeling van krachten en talenten van lokale organisaties leidt tot verrassende, verbindende activiteiten in de wijk.

De Buurtsportdag werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Carnisselande en het Laurensfonds.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »