'Samen organiseren en samen wandelen': Jongeren op pad met bewoners Borgstede

BARENDRECHT – Het is donderdag 24 mei 2 uur, de dreigende regen had enkele uren boven onze hoofden gehangen doch op het moment waarop iedereen gereed staat is het gelukkig weer (zo goed als) droog. 13 bewoners vanuit Borgstede gaan in hun rolstoel samen wandelen met jongeren.

Een groep volgt de opleiding sport op het Calvijn en een groep jongeren heeft zich aangemeld vanuit de begeleide werkprojecten/dagbesteding IJsselmonde Oost. Daarnaast werd er ook een beroep gedaan op enkele trouwe vrijwilligers.

Park Buitenoord

Onder begeleiding van de enthousiaste sportcoach Bart van Marlyne In & Outdoor wordt de wandeling in het park begeleid. De leerlingen krijgen van Hester, medewerker uit Borgstede, een korte instructie ‘hoe veilig om te gaan met de rolstoelen’. Onderweg zijn er een tweetal spannende duwmomenten: een behoorlijke heuvel naar het park waarop met extra kracht geduwd moet worden om de rolstoel boven te krijgen en een bruggetje waarop gekeerd dient te worden zodat de brug af in zijn achteruit kan worden gelopen. Dit alles voor de veiligheid van de rolstoelers.

Na 1,5 uur in het groen, arriveert de groep in Het Tuinhuis, aan de Kruidentuin en worden ze verwend met een drankje en zelfgebakken zoetigheid. De leerlingen van het Calvijn nemen rond 16.00 uur afscheid en de ouderen luisteren onder het genot van een advocaatje met slagroom naar de achtergrondmuziek van Cengez. Iedereen is toch wel een beetje moe. Rond 17.00 uur wordt de soep uitgeserveerd zodat de bewoners rond 18.00 uur weer veilig terug kunnen naar hun eigen woning in Borgstede.

De bewoners uiten zich vol lof over de leerlingen die vaak liefdevol een praatje maken met hen.”Wat zijn die kinderen toch aardig, dat zij dit voor ons doen”, merkt één van de bewoners tijdens het eten op.

Samenwerking

De middag werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Barendrechtse Uitdaging (Coby en Linda), Marlyne In & Outdoor (Bart), Stichting IJsselmonde Oost (Nelleke en Laila), Laurens Borgstede (Hester en Jimmy) en de 1e jaars van de opleiding sport van het Calvijn (Paul Ketting docent) en onze “super vrijwilliger Caroliene” , aldus Cob: ” Bedankt allemaal voor de bijzondere samenwerking die ons allen een mooie en liefdevolle ervaring rijker heeft gemaakt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »