Sluiproute door wijk Waterkant 'net een racebaan': Inrijverbod ingesteld, alleen nog voor bewoners

BARENDRECHT – Sinds vandaag (Zaterdag 5 mei 2018) is de rotonde van de Portlandse Baan afgesloten. De weg moet worden afgesloten vanwege werkzaamheden aan het tramspoor, daarom is er een omleiding via de Carnisserbaan en de Smitshoeksebaan. Automobilisten maken echter in groten getale gebruik van een sluiproute door de wijk Waterkant. Ongewenst en onveilig, zo stellen bewoners.

Buurtpreventie, de gemeente en verkeersregelaars zijn vandaag (Zaterdag 5 mei 2018) in actie gekomen om het sluipverkeer tegen te gaan en de snelheid eruit te halen: “Het was net een racebaan“. Volgens omwonenden werd er vandaag (Zaterdag 5 mei 2018) erg hard en gevaarlijk gereden in de wijk.

‘Net een racebaan’

Er werd gereden als gekken, het was net een racebaan, het was werkelijk niet te geloven“, zo laat Buurtpreventie weten. Ze kregen van bewoners te horen dat er al bijna een aanrijding had plaatsgevonden met spelende kinderen uit te wijk. Automobilisten rijden met hoge snelheid door de wijk, rijden over het fietspad en gunnen elkaar geen ruimte in de bochten. Op een bepaald moment kwam zelfs een lange vrachtwagen van een supermarkt door de wijk heen rijden.

Inrijverbod

Buurtpreventie is in overleg getreden met de gemeente over de situatie. Er is inmiddels een bord geplaatst waardoor het nu verboden is om door de wijk te rijden, alleen bewoners  van de wijk (bestemmingsverkeer) mogen nog gebruik maken van de route. Ook worden er morgen (Zondag 6 mei 2018) twee verkeersregelaars ingezet om te zorgen dat de regels worden nageleefd. Door het verkeersbord riskeren automobilisten een boete als ze toch door de wijk rijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »