Open huis bij Humanitas aan de Bachlaan: Kennismaken met medewerkers en cliënten

BARENDRECHT – [Foto’s] Medewerkers en cliënten van Humanitas DMH Barendrecht openden gisteren (Vrijdag 16 maart 2018) in het kader van de Week van Zorg en Welzijn de deuren van de vestiging aan de Bachlaan. Verwanten, omwonenden, (aankomend) vrijwilligers, netwerken en andere belangstellenden konden kennis komen maken met de cliënten en medewerkers.

Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een gezellige middag te organiseren waarop zij nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Tijdens een kunstveiling met kunst van de getalenteerde cliënten kon er worden genoten van een hapje en een drankje, door de cliënten zelf gemaakt!

Hapjes maken

Ter voorbereiding op de middag hebben studenten van het Albeda College samen met cliënten hapjes gemaakt voor de gasten. Zij maakten daarbij gebruik van de kookapp. Deze kookapp is de eerste app die mensen met een licht verstandelijke beperking ondersteunt bij het inkopen doen en vervolgens zelf bereiden van gezonde maaltijden, ontwikkeld door Humanitas DMH, Ilionx en T-mobile.

Veiling kunstwerken van cliënten

Speciaal voor de open dag hadden cliënten van de KunstExpress een aantal kunstwerken geselecteerd voor een veiling. Wethouder van Wolfswinkel (zorg en welzijn) was samen met Frank Wolterink, bestuurder Humanitas DMH, de veilingmeester. Diverse schilderijen hebben daardoor na gistermiddag (Vrijdag 16 maart 2018) een nieuwe eigenaar gevonden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer (+Ingezonden), BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »