BARENDRECHT – Op de openbare weg rondom het NS-station staan sommige fietsen langdurig gestald. Binnenkort verwijdert de gemeente deze fietsen, omdat zij niet opgehaald worden. Fietsen die zullen worden weggehaald zijn afgelopen week voorzien van een label.

Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwt de gemeente deze fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek).

Fiets weghalen

Heeft u daar al langere tijd een fiets staan? Dan kunt u deze tot en met maandag 30 april weghalen. Ziet u iemand fietsen verwijderen rondom het NS-station en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene dan om een legitimatiebewijs. De gemeentemedewerkers kunnen zich legitimeren.

Opslag fietsen

De gemeente slaat de verwijderde fietsen 3 maanden op aan de P.C. Hooftstraat te Ridderkerk. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0180. Van fietsen die na 3 maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, doet de gemeente afstand (de fiets is na die 3 maanden dus niet meer op te halen bij de gemeente).

Wanneer u de verwijderde fiets gaat ophalen, moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »