Nieuwbouwproject Kruidenmeester voorlopig in de ijskast

BARENDRECHT – Vorige week had de gemeenteraad eigenlijk een beslissing moeten nemen over nieuwbouwproject Kruidenmeester. De plannen voor het appartementencomplex aan de Kruidentuin is twee weken geleden echter (letterlijk) van de politieke agenda gehaald.

Ontwikkelaar Novaforum geeft aan dat ze dit hebben gedaan om opmerkingen uit de commissievergadering beter te kunnen bestuderen: “Het komt er op neer dat we ons willen beraden op de in de commissie gemaakte opmerkingen en daarvoor is meer tijd nodig“, aldus Niels van Ginkel namens Novaforum. De ontwikkelaar heeft toestemming van de gemeente nodig om hoger te mogen bouwen dan de gebiedsvisie momenteel toelaat.

Weerstand

Tijdens de betreffende commissievergadering spraken vele directe omwonenden, verenigd in Buurtbelang De Kruidentuin, zich uit tegen de nieuwbouwplannen. Ondanks dat de ontwikkelaar toen al aanpassingen had gemaakt aan het gebouw, zo was onder andere de bovenste verdieping verder naar achter geplaatst, waardoor het gebouw er minder kolossaal uit moest zien.

Vervolg

Voor de bewoners loste dit het grootste bezwaar echter niet op, namelijk de hoogte van het gebouw. Gedurende de vergadering leek het er sterk op dat de politieke partijen ook niet (in meerderheid) van plan waren om af te wijken van de eerder vastgestelde bouwhoogte. Het is nog niet bekend of en wanneer de ontwikkelaar met nieuwe en/of aangepaste plannen komt. De omwonenden zullen nog in gesprek gaan met de ontwikkelaar.

Artikelfoto: De beoogde locatie voor het nieuwbouwproject, momenteel staat hier nog het voormalige gebouw van het Centrum voor Jeugd en Gezin.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »