Cijfers woninginbraak Barendrecht, augustus - oktober 2013

BARENDRECHT – [Cijfers] Vanaf deze week publiceert de politie dagelijks een geactualiseerde lijst van woninginbraken en pogingen daartoe. Er worden alleen cijfers vrijgegeven over in welk postcodegebied een (poging tot) woninginbraak heeft plaatsgevonden. Vanaf vandaag (Maandag 28 oktober 2013) kun je op BarendrechtNU iedere 3 maanden een overzicht bekijken van deze cijfers. Dit is omdat de politie de cijfers van de afgelopen 3 maanden toont. Door iedere 3 weken een pijlmoment te nemen kunnen we na een jaar bekijken of er opvallende veranderingen zijn in het aantal inbraken. In de toekomst gaat de politie mogelijk meer cijfers vrijgeven, bijvoorbeeld over fietsendiefstal. Op BarendrechtNU hebben we momenteel al een kaart met straatroven en informatie daarbij over de straatroof.

Woninginbraken augustus, september, oktober 2013

Postcodegebied Woninginbraken Poging tot woninginbraak
2991 8 1
2992 3 3
2993 5 3
2994 4 3
Totaal 20 10

Vergelijking met de omgeving

In vergelijking met omliggende gebieden heeft Barendrecht lage inbraakcijfers. Als we het bijvoorbeeld vergelijken met Rotterdam Lombardijen, daar zijn 31 woninginbraken geweest en 8 pogingen daartoe. De andere kant, Rotterdam Zuidwijk, welke grenst aan Carnisselande heeft iets lagere cijfers in vergelijking met Lombardijen: 22 woninginbraken en 9 pogingen tot woninginbraak.

Onder de Oude Maas is het aantal heel veel lager, in Heinenoord vond in dezelfde periode 1 woninginbraak plaats. Zelf de cijfers bekijken, dat kan op de pagina ‘Misdaad in Kaart‘ van de Politie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »