Turkse broers opgepakt bij grote politieactie Barendrecht

BARENDRECHT – [Video arrestatieteam + Foto’s] Bij een grote politieactie zijn dinsdag in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Den Bosch en Barendrecht 10 mannen aangehouden, die worden verdacht van internationale drugshandel en het witwassen van misdaadgeld.

Het onderzoek naar de drugshandel richt zich op een overwegend Turkse organisatie, die zijn uitvalsbasis had in een café in Rotterdam-Zuid. Een leidende rol was vermoedelijk weggelegd voor twee Turkse broers van 43 en 47 jaar uit Barendrecht. Zij maakten afspraken en onderhielden contacten met leveranciers en afnemers van verdovende middelen (cocaïne).

Vuurwapens

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en het café is beslag gelegd op 13 (doorgeladen) vuurwapens, waaronder een Kalasjnikov AK-47 aanvalsgeweer. Daarnaast zijn meer dan 300.000 euro contant geld, personenauto’s, dure horloges, mobiele telefoons, administratie, een cocaïnepers in beslag genomen.

In het onderzoek wordt nauw samengewerkt met het National Crime Agency in Engeland, waar drie verdachten zijn aangehouden vanwege drugshandel. Het onderzoek kent ook raakvlakken met een drugsonderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam, waarin gisteren (Dinsdag 29 oktober 2013) aanhoudingen zijn verricht.

Italiaans restaurant

In het witwasonderzoek staat een Italiaans restaurant in Vlaardingen centraal. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een gemeenschappelijk rechercheteam van de politie en de FIOD. Het restaurant werd vermoedelijk gebruikt als kantoor voor het ondergronds bankieren.

Er zouden klanten met grote geldbedragen in en uit hebben gelopen. In het onderzoek zijn eerder bij koeriers en in een woning 2,3 miljoen euro in beslag genomen.

Hennepkwekerij

In Vlaardingen, Schiedam en Den Bosch zijn gisteren (Dinsdag 29 oktober 2013) drie Irakezen aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij het witwassen van geld dat afkomstig is uit de drugshandel. Bij de doorzoeking van 10 woningen en drie bedrijfspanden, waaronder het restaurant in Vlaardingen, is beslag gelegd op 200.000 euro cash en personenauto’s. Verder is in Capelle aan den IJssel een hennepkwekerij met 250 volgroeide planten ontmanteld.

Aan de actie is gisteren (Dinsdag 29 oktober 2013) deelgenomen door meer dan 300 politiemensen en rechercheurs van de FIOD. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Landelijk Parket, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: OM Rotterdam, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »