Terras van Restaurant de Wensboom mag blijven, bezwaar van omwonende ongegrond verklaard

BARENDRECHT – De bezwaren van een bewoner tegen het terras van Restaurant de Wensboom zijn ongegrond verklaard. Het restaurant mag daarom het terras op het Middeldijkerplein, dat dankzij een eerder verleende vergunning al enige tijd in gebruik was, ook in de toekomst gewoon blijven gebruiken.

Een bewoner betoogde einde 2017 tegenover de bezwaarcommissie dat hij overlast ondervond van het terras. De commissie heeft hierop een advies uitgebracht aan het college. Het college heeft dit advies overgenomen: de bezwaren van de bewoner zijn ongegrond verklaard en het terras mag gebruikt blijven worden.

Geluidsoverlast

De meeste argumenten tegen het terras van de bewoner zijn direct afgewezen (‘ongegrond verklaard’): waardedaling van de woning, een slechte(re) bereikbaarheid voor de glazenwasser, afbreuk van het straatbeeld, geen toestemming van de VvE en dat omwonenden niet zouden zijn geinformeerd. Deze argumenten zijn ongegrond verklaard omdat op grond hiervan een exploitatie en terrasvergunning niet mag worden geweigerd door de gemeente, zo stelt de bezwarencommissie.

Bezwaarmaker gaf tijdens de zitting aan geen bezwaar te hebben tegen het restaurant, maar wel tegen het terras. Het lawaai ervoer hij als zeer onprettig en het plein: “Mensen op het terras hoor je haast letterlijk praten. Dat is hinderlijk als het raam open staat.” Hier werd tegenin gebracht dat de man waarschijnlijk meer geluidsoverlast ervaart van de tram die regelmatig over het plein rijdt dan het bestek van gasten van het restaurant.

Opgeteld stelt de commissie daarom dat de geluidsoverlast geen grond is om de vergunning alsnog in te trekken: “Deze omstandigheden maken dat de commissie van oordeel is dat het te verwachten extra geluid van het terras niet van dusdanige aard is dat die een bedreiging van de openbare orde of de volksgezondheid vormt.

Meubilair naar binnen

Tijdens de zitting van de bezwaarcommies in december 2017 is (zonder tussenkomst van het college) wel direct een fout rechtgezet: Het restaurant liet regelmatig buiten de gebruikstijden (10:00 – 20:30 uur) het terrasmeubilair buiten staan (aan de ketting), maar dit is volgens de vergunning niet toegestaan. Rob Geus namens Restaurant de Wensboom: “Als spullen naar binnen moeten, prima, dan halen we het naar binnen toe.

De voorzitter van de commissie wees het restaurant er direct op dat in de vergunning letterlijk staat dat het meubilair iedere dag naar binnen moet, hij gaf hierop aan dit direct te gaan doorvoeren: “Oke, prima, geen probleem. Morgen (Zondag 4 februari 2018) staat het binnen.

Foto: Terras van Restaurant de Wensboom op het Middeldijkerplein. Het meubilair staat er tijdens slecht weer ook, vooral om te laten zien dat er een (nieuw) restaurant is, zo vertelde Rob Geus eerder. Er mag maximaal 25 vierkante meter worden gebruikt voor het terras, naar verwachting voor 4 tot 6 tafels.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »