Stichting Emergency NL opgelicht: Vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking/ziekte verstoord

BARENDRECHT – Vrijwilligers Jarno en Melissa van de Barendrechtse Stichting Emergency NL zijn eind januari opgelicht bij de aankoop van een nieuw voertuig. Melissa: “Wij, Stichting Emergency NL, zetten ons in voor mensen met een beperking en/of (terminale/chronische) ziekte. Dit doen wij met onze speciale (hulpverlenings)voertuigen.

Begin januari verkocht de stichting een oude ambulance (zie foto), een witte Dodge Magnum werd vervolgens ten behoeve van de werkzaamheden van de stichting aangeschaft. Op weg naar huis van de verkoper bleek er sprake van technische gebreken. Om de reparatiekosten van €2.500 te kunnen betalen is een crowdfund actie opgezet waar iedereen een (kleine) bijdrage aan kan toevoegen (klik hier om te doneren).

Opgelicht

Melissa en Jarno over de aankoop: “Helaas zijn wij met dit voertuig opgelicht door de verkoopster. Zij omschreef dit als een goede, met weinig kilometers, zijnde auto. Echter toen wij op weg naar huis waren zijn wij in zeer gevaarlijke situaties terecht gekomen omdat de auto helemaal niet in goede staat blijkt te zijn, hierdoor hebben we onze rit verder moeten zetten in noodloop. We hebben van alles geprobeerd maar de verkoopster laat niks meer van zich horen/weten.

De verkoopster lijkt doelbewust te werk te zijn gegaan: “Er is van de verkoopster niks meer te bekennen en dat terwijl ze wist wat ons doel was met het voertuig, rijden voor mensen met een beperking en/of ziekte“, aldus Melissa.

Crowdfund

Het voertuig is inmiddels volledig nagekeken bij een vakgarage, de reparatiekosten zijn daarbij op €2.500 uitgekomen. “Omdat wij alles vrijwillig doen voor de stichting en dus alles uit eigen zak moeten betalen, vragen wij jullie om een donatie om ons voertuig weer op orde te krijgen. Zodat we met beide voertuigen onze ritten kunnen voortzetten begin maart. Echt alle kleine beetjes helpen. 

Stichting Emergency NL

De auto’s worden gebruikt voor het begeleiden van mensen met een beperking tijdens Truckruns door heel Nederland, voor het volledig verzorgen van een laatste wens van kinderen en om de voertuigen tentoon te stellen bij evenementen. “Veiligheid staat boven alles! Zodra de auto op orde is kunnen we ons eindelijk pas weer richten op de wensritten e.d.“, zo besluit het tweetal van de stichting.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »