Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

In Barendrecht zijn tot op heden 9 vrijwilligersacties aangemeld, 6 van deze acties zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen komen helpen. Organisaties kunnen ook nog nieuwe projecten aanmelden via de website van NLDoet.

Activiteiten

Een overzicht van de activiteiten in Barendrecht (info en aanmelden als vrijwilliger ook via deze link) die nog op zoek zijn naar vrijwilligers (vastgesteld op zaterdag 3 februari):

Hospice de Reiziger: Help ons Helpen

Zaterdag 10 maart: Schilderen van een buitenhek, diverse tuinwerkzaamheden en een flinke zeembeurt van onze hoeve. Een mooie en warme plek creëren voor onze gasten en hun bezoekers. Na de winter is de tuin weer een plek waar onze gasten graag vertoeven.

Opruimactie zwerfafval in ‘t Waaltje

Zaterdag 10 maart: Als Supporter van Schoon, steken we vandaag (Zaterdag 3 februari 2018) de handen uit de mouwen en dragen bij aan een schonere omgeving door ons geliefde Waaltje en omgeving te ontdoen van zwerfafval. Vanuit de kano varen we langs de rietkragen om drijvend vuil op te ruimen.

Fietsenstalling voor S.V. Besiktas

Zaterdag 10 maart: Al een aantal jaar lopen wij er tegen aan dat wij geen fietsenstalling hebben op de club. Dit zorgt ervoor dat de fietsen verspreid over het hele complex rond slingeren en gevaar vormen voor anderen (vooral kinderen). Samen met vrijwilligers willen wij tijdens de NL doet dagen klussen aan een fietsenstalling. Om dit te kunnen realiseren hebben wij helpende handen nodig.

Verwendag bewoners Borgstede

Zaterdag 10 maart: We willen graag onze bewoners verwennen op deze dag. Hiervoor willen we scholen aanschrijven voor uiterlijke verzorging. Zodat de bewoners een gezichtsbehandeling krijgen en handverzorging.

Voorjaarswandeling met ouderen Stichting IJsselmonde-Oost

Op 9 maart wil IJsselmonde-Oost vanuit een wijkkantine een start maken om met een groep kwetsbare ouderen een voorjaarswandeling te maken. Er wordt gestart met wat te drinken en na de wandeling zal er een warme maaltijd geserveerd worden voor iedere deelnemer.

Isoleren zolder en schilderwerkzaamheden Poppodium de Beuk

Zaterdag 10 maart: Ons poppodium is al aardig oud en daarvan moet de zolder geisoleerd worden. Hiervoor zoeken we klussers. Daarbij als je niet zo goed kan klussen zoeken we ook schilders voor de vide. Maar ook de buitenmens kan bij ons goed terecht voor het snoeien van de haag en het onderhoud van de achtertuin.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »