Fiets- en wandelroutes tussen station en centrum: Regenboogroute, groene promenade en snelle route

BARENDRECHT – De gemeente vindt het belangrijk dat het centrum van Barendrecht een goede én duidelijk herkenbare fiets- en voetgangersverbinding heeft met het NS-station: “Zeker met alle ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied.” De diverse projecten in het centrum, de bouw van de appartementen op de voormalige postkantoorlocatie en straks de ontwikkeling van het gebied Stationstuin.

Al deze ontwikkelingen maken aantrekkelijke en snelle routes tussen het station en het centrum nog belangrijker.” In de visie ‘Barendrecht Centraal’ wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verbindingen, met elk een eigen karakter en sfeer. De regenboogroute, (Rabobanklocatie, Windsingel, Lavendelhof, Devel, Stationstuin), de groene promenade (Borgstede, Rozemarijnsingel, Donge) en de snelle route (Binnenlandse Baan, Gebroken Meeldijk).

Betere verbinding tussen station en centrum

De visie Barendrecht Centraal is nog geen uitgewerkt plan, het is een hulpmiddel om tot concrete voorstellen te komen voor een betere verbinding tussen station en centrum. “We nemen u graag mee in dit proces!“, aldus de gemeente. De gemeente wil met de routes de vindbaarheid van het centrum voor treinreizigers verbeteren. Daarnaast moet de route meer comfort voor fietsers en voetgangers geven.

Wilt u meer informatie over de visie of bekijken wat de drie routes zijn? Kom dan op vrijdag 2 februari (9.0017.00 uur) of woensdag 7 februari (9.0020.00 uur) naar De Huiskamer (Onderlangs 11). Ga met medewerkers van de gemeente in gesprek of laat een schriftelijke reactie achter.

Besluitvorming

De visie wordt op maandag 12 februari behandeld in de commissie Ruimte en op 6 maart staat hij op de agenda van de gemeenteraad. Beide vergaderingen zijn openbaar. Wilt u inspreken bij de commissievergadering? Aanmelden kan via griffie@ barendrecht.nl of telefonisch via 14 0180 tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering bij de heer C. de Kreek (commissiegriffier).

Foto: Schets van een voetgangersbrug over de sloot langs de Binnenlandse Baan / Marjoleinlaan voor de Groene RouteBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »