Vernieuwings- en verduurzamingsproject van start in het Inge de Bruijn Zwembad

BARENDRECHT – [Foto’s] Het Inge de Bruijn Zwembad is de afgelopen tijd opgeknapt en zal ook de komende tijd nog onzichtbare vernieuwing ondergaan. De zichtbare veranderingen werden vanmiddag (Woensdag 20 december 2017) aan pers en zwembad gasten getoond. De meest in het oog springende verandering: gigantische foto’s van groene natuurgebieden en stranden aan de wanden van het zwembad.

De natuurfoto’s zijn samen met de nieuwe palmbomen ook een ‘groene’ verwijzing naar de komende grootschalige verduurzaming , want vooral de duurzaamheid van het zwembad zal in de komende jaren worden verbeterd.

Vernieuwing

Het gebouw verbruikt momenteel erg veel energie en vooral op dat gebied moeten de verbeteringen gaan plaatsvinden. Om het officiële startmoment hiervan te vieren mochten kinderen vandaag (Woensdag 20 december 2017) gratis komen zwemmen en meedoen aan de spellen van Swim2Play. Daarnaast brachten wethouders Peter Luijendijk (vastgoed & accommodaties) en Lennart van der Linden (sport) vanmiddag (Woensdag 20 december 2017) samen met Inge de Bruijn een bezoek aan het zwembad om de eerste vernieuwingen te bekijken tijdens een rondleiding.

Duurzaamheid

Deze vergroening van het zwembad is een ambitieus meerjarig project waarbij maximaal onzichtbaar investeren in energiebesparing en duurzaamheid gekoppeld wordt aan het zichtbaar en voelbaar verbeteren van de zwembeleving en de verblijfservaring van de gasten in het Inge de Bruijn Zwembad (…) Deze nieuwe fase van het project start met de onthulling van de make-over van het recreatiebad en wordt eigenlijk pas echt afgesloten wanneer in de nabije toekomst de droom van het buitenbad gerealiseerd is. “, aldus John van den Burg, manager van het Inge de Bruijn Zwembad.

Artikelfoto: Montage van het officiële startmoment en een grote natuurfoto op de wand in het zwembad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »