Certificaat uitreiking aan acht ‘Heroes of the Cruyff Court’

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht is weer acht gecertificeerden rijker: het project ‘Heroes of the Cruyff Court’ heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij het Cruyff Court.

Onder leiding van buurtsportcoach Wouter van der Pas en jongerenwerker Bouchra Saadmalek van stichting KijkopWelzijn hebben de acht jongeren tussen de 14 en 16 jaar uit Barendrecht dit project met goed gevolg doorlopen.

Certificaat

Tijdens de cursus hebben zij geleerd over onderwerpen die te maken hebben met het organiseren van activiteiten, zoals werving deelnemers, sponsoring, spelregels, wedstrijdschema’s, publiciteit en meer. De deelnemers werden gefaciliteerd met lesmaterialen, sportkleding en middelen om een evenement te kunnen organiseren.

Met als proeve van bekwaamheid een voetbaltoernooi voor groep 7 en 8 dat tijdens de officiële opening van het Cruyff Court heeft plaatsgevonden. Ook de side events hebben de ‘Heroes’ georganiseerd. Hiermee hebben de ‘Heroes’ laten zien dat ze organiseren in de vingers hebben.

Vanwege de samenwerking met Feyenoord ontvingen de ‘Heroes’ hun certificaat uit handen van Ferdi Claessen, projectcoördinator sport- en gezondheid, tijdens de uitreiking in de kuip.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »