Vrijwilligers Buurtpreventie in het zonnetje gezet door Gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – De leden van Buurtpreventie Barendrecht zijn gisteren (Donderdag 30 november 2017) door de gemeente bedankt voor hun vrijwillige inzet de afgelopen tijd. De groep van 21 vrijwilligers ging op uitnodiging van de gemeente samen naar een wokrestaurant.

Wethouder van Wolfswinkel bedankte ons officieel en bedankte ons voor onze inzet“, aldus Johan Terdu van Buurtpreventie Barendrecht. Ze ontvingen naast het etentje tevens een presentje voor hun inzet om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in Barendrecht te verhogen.

Buurtpreventie

Iedereen kan zich aanmelden om vrijwilliger te worden bij Buurtpreventie. De eerste prioriteit is om aanwezig en zichtbaar te zijn in de wijk, daarnaast is een vrijwilliger extra alert op onregelmatigheden (in de wijk) en verdachte situaties: “De medewerk(st)ers van Buurtpreventie zijn vrijwilligers die zich in willen zetten voor veiligheid in Barendrecht. Zij zijn de “ogen en oren” voor Gemeente en Politie. In herkenbare kleding zijn de vrijwilligers regelmatig op straat te vinden in de auto, op de fiets, op de scooter of gewoon wandelend. Samen of alleen of zelfs met meerderen surveilleren ze door Barendrecht; bezig met veiligheid. (…) Om mee te beginnen zoeken we mensen die een (klein) deel van hun tijd zichtbaar willen zijn als buurtpreventie medewerk(st)er. Op uw tijd en wanneer u dat wilt kunt u een verzoek doen aan collega’s om een rondje te maken, dit gaat via onze whatsapp groep.”

Zie ook: Samen voor veiligheid: Meldingen aan Team Buurtpreventie via WhatsAppBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »