IJskoude crosswedstrijd in Kooiwalbos bij Atletiekvereniging Energie

BARENDRECHT – Vandaag (Zaterdag 2 december 2017) was het Kooiwalbos in het natuur- en recreatiegebied “IJsselmonde” tussen Barendrecht en Rotterdam voor de twintigste maal het decor van een crosswedstrijd van atletiekvereniging C.A.V. Energie: de Rob Prooi Memorial Cross.

Een kleine 100 deelne(e)m(st)ers genoten van een drassige, zware en heerlijke cross door de natuur met modderige en zompige ijswit-uitgeslagen grasstroken, zand- en schelpenpaden en een slootpassage als extra hindernis. Het was zeer koud weer en behoorlijk mistig. Ondanks deze omstandigheden konden na afloop deelne(e)m(st)ers en organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

Snelste

De atleten hadden keuze uit de afstanden 5.000 of 10.000 meter; de jeugd afhankelijk van hun leeftijd 1.000 of 2.000 meter. De snelste deelnemers op de 10 kilometer waren Simone Mons van Energie in 52.57 minuten en Timo de Geus van A.V. Spirit uit Oud-Beijerland in 34.24 minuten; op de 5 kilometer waren dat Paola Caleffi van Energie (28.19) en Ton Hettema van Rotterdam Atletiek (19.02). Bij de jeugdige junioren waren de Energie-atleten Lotte de Visser (22.43) en Daniel van Noordenne (19.45) de snelsten.

Voor het clubkampioenschap van Energie werden er een 28-tal titels verdeeld. Een willekeurige kleine greep uit deze kampioenen: de pupillen Bibi van ‘t Veld en Finn Heuving; de C-D junioren Amber Bosman en Senai Haile. Bij de senioren en Masters: Stefan Buit en Melinda Aukema (5.000 meter) en Jaimy Voogt en Martha van Hal (10.000 meter).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »