Geslaagde voedselactie bij Barendrechtse supermarkten AH, Dirk en MCD

BARENDRECHT – Afgelopen week werd bij Albert Heijn (Middenbaan), Dirk en bij MCD supermarkt de Dorcas voedselinzamelingsactie gehouden. In totaal hielpen 31 vrijwilligers een deel van de dag met het uitdelen van voedsellijstjes, het inzamelen en het wegbrengen van het voedsel.

Supermarkt Dirk heeft de actie gesteund met een royale hoeveelheid levensmiddelen. In de drie winkels werden totaal 194 dozen voedsel ingezameld. De hoogste opbrengst in 20 jaar Dorcas Voedselactie in Barendrecht.

Landelijk

Afgelopen week zamelden duizenden vrijwilligers van 29 oktober tot en met 5 november voedsel en geld in vanuit supermarkten, scholen, kerken en bedrijven in heel Nederland. Het ingezamelde voedsel uit Barendrecht is naar een depot in De Lier gebracht. Uit alle ingezamelde goederen worden voedselpakketten samengesteld door vrijwilligers in sorteercentra. Zeker 20.000 voedselpakketten zullen nog voor kerst hun bestemming bereiken.

Voedsel voor nu en voor later

Dorcas komt in actie voor mensen die geen beroep kunnen doen op een sociaal of financieel vangnet. Het ingezamelde voedsel zal Dorcas uitdelen aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking, in Roemenië, Albanië, Oekraïne en Moldavië. Het geld zal Dorcas besteden aan de voedseltransporten en investeren in voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleidingen te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding ontvangen op de arbeidsmarkt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »