Kinderen maken Borgstede winterklaar en organiseren rollator-race

BARENDRECHT – Op woensdagmiddag 25 oktober kwamen Morris, Kate, Lucas, Kiki en Suze naar Laurens Borgstede. Samen met wethouder Johan van Wolfswinkel gaven zij eerst het terras een opknapbeurt en maakten zij de tuinstoelen winterklaar. Na behandeling met een sopje en een doekje verdwenen deze keurig netjes op stapels in de schuur.

De activiteit was onderdeel van een programma rondom kinderparticipatie, vorig jaar georganiseerd door de gemeente en Stichting Open Limonade . Aan leerlingen uit de groepen 7 van alle Barendrechtse scholen werd gevraagd wat zij leuk vonden aan Barendrecht, wat juist niet, wat zij anders zouden willen zien en wat zij zelf zouden willen doen. Daarbij gaven de deelnemende kinderen o.a. aan dat zij een keer iets wilden doen voor ouderen. Ook wilden zij best eens helpen in de tuin. En daar denkt en doet Present Barendrecht natuurlijk graag aan mee!

Rollator-race

Het programma werd na de opknapbeurt binnen vervolgd met een heuse rollator-race. Nadat de rollators prachtig versierd waren, werd door het jongens- en het meisjesteam fanatiek gestreden om de winst. Geconcentreerd werd een parcours afgelegd door het restaurant en de serre. Daarbij aangemoedigd door bewoners die zich in het restaurant verzameld hadden. De meisjes behaalden nipt de overwinning!

Aan het einde van de middag werd nog samen met de ouderen gebruik gemaakt van de prachtige belevenistafel: “een hele grote tablet” volgens de jongelui. En zo liet deze middag zien dat er vele manieren zijn waarop jong en oud elkaar kunnen vinden en samen plezier kunnen hebben.

Ervaring

Een mooie ervaring die misschien voor de kinderen wel de aanzet is voor het begin van een leven lang vrijwilligerswerk. Wie zal het zeggen. Alle kinderen gaven aan dat ze een fijne middag hadden gehad en best nog eens terug willen komen. En dat regelen we bij Present Barendrecht natuurlijk weer heel graag!

Wilt u zich ook een keer als vrijwilliger inzetten tijdens een project van Present Barendrecht? Neem contact op via info@presentbarendrecht.nl. De mensen van Present denken graag met u mee.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »