Geslaagde voedselactie bij supermarkten: 164 dozen vol voedsel opgehaald

BARENDRECHT – Volgende week wordt in Barendrecht de Dorcas Voedselactie bij drie supermarkten gehouden. Op donderdag 2 november bij de MCD (Marijkesingel), op zaterdag 4 november bij Albert Heijn (Middenbaan) en op zaterdag 5 november bij Dirk (Muziekplein).

Het ingezamelde voedsel gaat naar de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.

Voedselactie

Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd, ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisaties die het vervolgens bij de juiste mensen brengen.

Dorcas

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. De partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

In Nederland zijn van 29 oktober tot en met 5 november tienduizend vrijwilligers op de been om de producten in te zamelen. Meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie.

Foto: Arnold Sluijs





« | »