Onderdoorgang A29 officieel geopend: Nieuwe verbinding tussen oost en west Barendrecht een feit

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De ‘onderdoorgang A29’ (Harmonielaan/Breslau) is vanmiddag (Dinsdag 10 oktober 2017) om 16:00 uur officieel geopend door wethouder Luijendijk (verkeer & vervoer). Met een druk op de knop werd de weg geopend. Het vuurwerk brandde daarbij rij voor rij de ballonnenmuur weg.

De openstelling zorgt voor een nieuwe centrale verbinding tussen oost en west Barendrecht. Het definitieve besluit om de onderdoorgang open te stellen werd in april 2016 genomen.

Werkzaamheden

Na twee jaar van intensieve werkzaamheden was het vanmiddag (Dinsdag 10 oktober 2017) eindelijk zo ver: de bussluis is weg en de Harmonielaan werd opengesteld. Hiermee is een verbeterde verbinding tussen Oost- en West-Barendrecht gerealiseerd. Het systeem van de bussluis is enige tijd gelegen al volledig weggehaald.

De openstelling vormt het sluitstuk van een reeks aan werkzaamheden rondom de aanleg van de rotonde Boerhaavelaan, de rotonde Bijdorp, de kruising aan de 1e Barendrechtseweg en de rotonde aan de Breslau.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »