Binnenkort ook 'groen geluidsscherm' langs de Henry Dunantlaan vanwege toename verkeersdrukte

BARENDRECHT – De openstelling van de onderdoorgang A29 (gepland voor oktober 2017) zorgt voor een flinke toename in de verkeersdrukte. Omwonenden van de Sweelincklaan kregen het vorig jaar voor elkaar om een ‘groen geluidsscherm’  te laten plaatsen tegen deze overlast toename.

De gemeente heeft inmiddels besloten om een zelfde soort ‘groene geluidsscherm’ ook langs de Henry Dunantlaan te plaatsen. Het scherm komt naast de autoweg tussen de Voordijk en het provinciaal fietspad.

Groen geluidsscherm

De Henry Dunantlaan werd vorig jaar opnieuw geasfalteerd, maar er blijken meer maatregelen nodig tegen de verwachte geluidstoename: “Het asfalt reduceert het geluid nog niet voldoende waardoor extra maatregelen nodig zijn om aan de wettelijke eis te voldoen“, zo laat de gemeente weten.

Het scherm krijgt dezelfde uitstraling als het scherm dat momenteel al langs de Sweelincklaan staat (1 meter hoog). Tegen het scherm zullen (kleine) planten worden geplaatst, na enige tijd zal het scherm daardoor minder (of helemaal niet meer) zichtbaar zijn.

Foto: Huidige scherm langs de Sweelincklaan

Update 16 oktober 2017, foto’s van afgelopen week:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »